maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Boliden gör storaffär med Epiroc

Boliden har gjort en order på batterimaskiner från Epiroc på över 100 miljoner kronor. Orderin inkluderar Epirocs största automatiserade lastare Scooptram ST18.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Epirocs största lastare Scooptram ST18 med automation och batteri är del av ordern från Boliden. Foto: Epiroc

Boliden beställt batterielektriska versioner av Boomer ortdrivningsrigg, Boltec bergförstärkningsrigg och Epirocs största automatiserade lastare Scooptram ST18 samt batteridriftstjänster. Den beställda utrustningen inkluderar även, bland andra maskiner, Easer stigortsborrmaskin samt Epirocs nyaste produktions- och ortdrivningsriggar Simba och Boomer i E-serien. Simba produktionsborriggen och den batterielektriska lastaren Scooptram ST18 kommer att utrustas med 6th Sense-lösningarna Simba Automation och Scooptram Automation. Detta möjliggör för operatörerna att fjärrstyra maskinerna bekvämt från ett kontrollrum. Alla enheter kommer att utrustas med Epirocs telematiksystem, vilket möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid.

– Boliden fokuserar på att göra sin verksamhet så säker, hållbar och produktiv som möjligt och att producera metaller med lågt klimatavtryck, och vi är stolta över att stödja dem på denna resa, säger Helena Hedblom, vd och koncernchef på Epiroc.

Maskinerna kommer att användas vid gruvorna Rävliden Kristineberg och Renström utanför Skellefteå. Boliden utvinner zink, koppar, bly, guld, silver och tellur i gruvorna.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer