maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Boliden tappar två miljoner ton i Aitik

Dåligt väder och underhållstopp har gjort att Boliden producerat två miljoner ton mindre än beräknat. Enligt uppgift ska allt vara på rull i december igen.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Det oplanerade underhållsstoppet på en av två primärkvarnar blev nödvändigt till följd av en skada mellan gavel och lagertapp. Produktionen i den berörda kvarnlinjen är stoppad men förväntas återstartas under december. Foto: Boliden/Pressbild

Med anledning av ett oplanerat underhållsstopp i en av kvarnlinjerna samt ogynnsamma väderförhållanden förväntas genomsättningen i Aitik för det fjärde kvartalet uppgå till drygt 9 miljoner ton vilket är lägre än förväntat och två miljoner ton mindre än vad som förväntades.

Det oplanerade underhållsstoppet på en av två primärkvarnar blev nödvändigt till följd av en skada mellan gavel och lagertapp. Produktionen i den berörda kvarnlinjen är stoppad men förväntas återstartas under december.

Men även vad Boliden kallar "säsongsrelaterade och ogynnsamma väderförhållanden" i mitten av november ledde till förhöjda kvävedioxidnivåer i luften i Aitik. Detta medförde restriktioner på stora delar av Aitiks industriområde och produktionen begränsades.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer