maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Borrkontrakt för en halv miljard

Nordisk Bergteknik har förhandlat fram ett nytt ramavtal med Boliden som avser prospekteringsborrning i Aitik. Värdet på kontraktet är över en halv miljard kronor under fem år.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Andreas Christoffersson, vd för Nordisk Bergteknik, har omförhandlat avtalet om prospekteringsborrning med Boliden och landat i ett nytt ramavtal på fem år värt över 500 miljoner. Foto: Robert Malton

– Vi ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete med Boliden i ytterligare flera år framöver. Gruvindustrin har utvecklats till att bli en betydande del av vår affär och utgör även en viktig pusselbit i att möjliggöra den gröna omställningen. Med vår moderna maskinpark, långa erfarenhet och breda kompetens inom berghantering och grundläggning är vi många gånger den mest attraktiva och långsiktiga samarbetspartnern, säger Andreas Christoffersson, VD för Nordisk Bergteknik AB.

Nordisk Bergteknik har vuxit kraftigt inom gruv- och prospekteringsborrning de senaste åren och i dag står dessa tjänster för närmare 15 procent av koncernens totala intäkter.

Det nya avtalet startar i år och löper på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år. Nordisk Bergteknik tecknade befintligt ramavtal med Boliden 2020 på fem år med möjlighet till två års förhandlingar. Avtalet har nu förhandlats om och landat i en ny uppgörelse värd över en halv miljard och sträcker sig fram till och med 2029.

 

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer