maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Bostäder ska byggas i Västerås - om ett år kommer maskinerna

Norska AF Gruppens dotterbolag HMB Construction har fått uppdraget att uppföra 63 nya bostadsrätter åt Riksbyggen i Västerås. Byggstart om ett år.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article AF Gruppen med sitt byggföretag HMB ska bygga bostadsrätter i Västerås. Maskinerna kan rulla in om ett år. Foto: Locka

Det nya bostadsprojektet, Brf Kopparvalvet, markerar starten på utvecklingen av stadsdelen Kopparlunden och representerar den första etappen av flera planerade byggnadsprojekt som Riksbyggen kommer att genomföra i området under de kommande åren.

Kopparlunden, med sin centrala plats i Västerås industrihistoria, står inför förvandlingen till en modern, öppen och livfull stadsdel. Projektet förväntas bidra till att skapa en mer dynamisk innerstad i Västerås och inkluderar planer för tusentals nya arbetsplatser, bostäder, restauranger, caféer och handelslokaler.

Brf Kopparvalvet kommer att omfatta 63 bostadsrätter.

- Vi är entusiastiska över att återigen ha fått möjligheten att samarbeta med Riksbyggen och delta i utvecklingen av Kopparlunden i Västerås. Denna satsning är en betydande komponent i stadens framåtskridande, och vi ser fram emot att aktivt bidra till dess framgång, säger Krister Karlsson, vd på HMB Constructions.

Byggstart för projektet Kopparvalvet är planerad att äga rum hösten 2024, och inflyttning förväntas ske år 2026.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer