maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Bostadsbygge mot strömmen i Malmö

Peab har fått uppdraget att bygga hyreslägenheter i Malmö. Beställare är MKB Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 408 miljoner svenska kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Peab har fått uppdraget att bygga hyreslägenheter i Malmö. Beställare är MKB Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 408 miljoner svenska kronor. Foto: PE Teknik & Arkitektur AB

Bostadsbyggandet rasar, och marknaden för hyresrätter har det trögt. Men i Malmö går MKB och Peab mot strömmen och sätter skopan i marken. De nya hyreslägenheterna ska ligga i området Kirseberg i Malmö. Projektet omfattar byggnation av tre huskroppar i varierande höjd på sex till åtta våningar. Totalt ska det byggas 264 bostäder och sex lokaler.

– Vi är stolta över att i samarbete med MKB kunna bidra med fler bostäder till Malmöborna. Det här är ett fint exempel på vårt närproducerade samhällsbygge, säger Peter Lindstedt, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med planerad byggstart i första kvartalet 2024. Beräknat färdigställande av entreprenaden är andra kvartalet 2027.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer