maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Boverket krymper

Boverket får mindre pengar nästa år och har därför startat ett arbete för att anpassa verksamhet och organisation. Den långsiktiga personalramen ska minska med 30 personer, från 245 till 215, och 15 miljoner ska sparas på övriga kostnader.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Leif Clemedtson som är HR-chef på Boverket. Foto: Boverket/pressbild

Boverket är en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag inom planering, byggande och boende. Under några år hade vi möjlighet att växa genom regeringens särskilda satsningar. Nu går vi tillbaka till den basnivå som vi hade tidigare.

- Vi behöver anpassa vår verksamhet och organisation, eftersom vår budget minskas när stora uppdrag avslutas. Vi gör en verksamhetsöversyn för att effektivisera och hitta lösningar inom hela Boverket. Det är först efter översynen som vi vet hur många som ska sägas upp och vilken verksamhet som berörs, säger Leif Clemedtson som är HR-chef på Boverket.

Anpassningen genomförs under året och gäller från och med nästa år. Flytten till det nya kontoret i Karlskrona påverkas inte av omställningsarbetet.

Text: Micael Appelgren

Boverket

Boverket är den nationella myndigheten för planering, byggande och boende.

Generaldirektör är Anders Sjelvgren.

Boverket är förvaltningsmyndighet för frågor om, byggd miljö, hushållning med mark- och vattenområden, fysisk planering, byggande och förvaltning av bebyggelse, boende och bostadsfinansiering.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer