maskinentreprenoren logo

Branschnytt

BRA Bygg tar hem flera fina markjobb

BRA Bygg AB har på senare tid tagit hem två stora jobb för logistikanläggningar. Det är stora projekt med investeringsvolym på över en miljard.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article BRA Bygg kammar hem flera stora markjobb i sin region. Foto: BRA Bygg/Pressbild

I Landvetter i Härryda har BRA Bygg påbörjat byggnationen av en logistikanläggning för Catena. Projektet genomförs i samverkan och omfattar nybyggnation om totalt 42 250 kvadratmeter. Jobbet är värt 400 miljoner kronor.

I Jönköping pågår ett annat stort projekt, även det en logistikanläggning. BRA Bygg AB har tecknat ett totalentreprenadavtal med Catena för uppförandet av Elgigantens nya logistikanläggning. Projektet genomförs i samverkan och omfattar nybyggnation om totalt 90 000 kvm. Investeringen för den nya anläggningen väntas uppgå till 800 miljoner, och blir bland de största i norden.

BRA Group – Billström Riemer Andersson AB grundandes av Anders Billström, Magnus Riemer, Niklas Andersson och Magnus Andersson. Koncernen har sedan starten i juni 2007 etablerat sig som en stark aktör på byggmarknaden i Västsverige. Bolaget sysselsätter i dag cirka 315 personer och har en omsättning på omkring två miljarder kronor.

Inom BRA (Billström Riemer Andersson) Mark AB utförs all slags entreprenad inom mark och anläggning. Affärsområden är entreprenad, asfalt, finplanering, markarbeten, sten- och murarbeten och markservice inom infrastrukturen Storgöteborg. BRA Mark finns både inom den offentliga och privata sektorn med ett geografiskt arbetsområde inom Västra Götaland och Hallands län med omnejd.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer