maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Bra start på året för Boliden

Försäljningsintäkterna för det första kvartalet var 21 812 (17 083) miljoner kronor och rörelseresultatet blev 4 466 (2 449) miljoner.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Bolidens första månader visar på bättre resultat än samma period förra året. Foto: Lars deWall/Boliden

- Ett starkt kvartal med fortsatt höga metallpriser. Produktionen var i stort sett god med högre anrikning i våra gruvor och stabil produktion vid smältverken, säger Mikael Staffas, VD och koncernchef.

Rörelseresultatet inom Boliden Gruvor ökade till 3 115 från 1 631 miljoner kronor. Förbättringen beror på högre metallpriser och en starkare amerikansk dollar (svagare krona). Kostnaderna ökade samtidigt på grund av högre energipriser samt en kostnadsinflation för gruvrelaterade insatsvaror.

I Aitik var den anrikade volymen väsentligt högre än i fjol och produktionen av koppar i koncentrat ökade. Även i Bolidenområdet var anrikningen högre än i fjol. I Garpenberg påverkade underhållsinsatser negativt och anrikningen var liksom i Tara (Irland) lägre än i fjol. Inom Boliden Smältverk ökade rörelseresultatet till 1 378 (949) miljoner.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer