maskinentreprenoren logo
Ekonomi

Bra start på året för Boliden

Försäljningsintäkterna för det första kvartalet var 21 812 (17 083) miljoner kronor och rörelseresultatet blev 4 466 (2 449) miljoner.

Foto: Lars deWall/Boliden

Lästid

0 min
Bolidens första månader visar på bättre resultat än samma period förra året.
Bolidens första månader visar på bättre resultat än samma period förra året.
Dela

- Ett starkt kvartal med fortsatt höga metallpriser. Produktionen var i stort sett god med högre anrikning i våra gruvor och stabil produktion vid smältverken, säger Mikael Staffas, VD och koncernchef.

Rörelseresultatet inom Boliden Gruvor ökade till 3 115 från 1 631 miljoner kronor. Förbättringen beror på högre metallpriser och en starkare amerikansk dollar (svagare krona). Kostnaderna ökade samtidigt på grund av högre energipriser samt en kostnadsinflation för gruvrelaterade insatsvaror.

I Aitik var den anrikade volymen väsentligt högre än i fjol och produktionen av koppar i koncentrat ökade. Även i Bolidenområdet var anrikningen högre än i fjol. I Garpenberg påverkade underhållsinsatser negativt och anrikningen var liksom i Tara (Irland) lägre än i fjol. Inom Boliden Smältverk ökade rörelseresultatet till 1 378 (949) miljoner.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer