maskinentreprenoren logo
Ledare

Branschen har blivit intressant på Stureplan

En av Sveriges största maskinentreprenörer...

Lästid

0 min
Dela

En av Sveriges största maskinentreprenörer har sitt huvudkontor mitt i city i huvudstaden och omsätter drygt 2,5 miljard kronor. Det finns fler koncerner i den storleken faktiskt, och målet för vissa är notering på börsen. Riskkapitalbolag har hittat till oss och det är varken någon tillfällighet eller en övergående trend. Varför händer det?

Svaret är så enkelt att det nästan är larvigt: Det finns pengar att tjäna, helt enkelt. Rätt mycket pengar också.Det här händer alltså samtidigt som många upplever att priserna är för låga och dieseln för dyr. Bristen på maskinförare gör det svårt att växa, och regelverken och administration upplevs som allt tyngre av många. Men räknenissarna på Stureplan ser det på ett annat sätt. Här används branschrapporter och digitala hjälpmedel för att göra studier.

Tillsammans med omvärldsbevakning och framtidsprognoser har de räknat ut att det kapital som investerats kommer att ge bra avkastning. Och trenden lär fortsätta.Farlig utveckling? Nä, antagligen tvärt om. Större koncerner betyder att branschen också får större muskler i kontakterna med samhället, beställarna och maskintillverkarna. Men håll ögonen öppna.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer