maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Bröderna som tar hem årets infrastipendium

2020 års Infrastipendium från Maskinentreprenörerna går till Marcussons entreprenadteknik i Linköping. Sedan starten för 15 år sedan har bröderna Jonas och Robert Marcusson lyckats få företaget att växa i en rasande takt, samtidigt som man investerat i de senaste maskinerna och tekniken.– När vi tog steget att starta eget var vi anställda på en firma och tänkte att det här kan vi göra lika bra eller bättre själva. Det här är en bekräftelse på att vi tänkte rätt, säger företagets vd Jonas Marcusson om utnämningen.Och trots den snabba tillväxten har man hållit sig nära sina rötter och är fortfarande en lokal aktör med målsättningen att vara regionens bästa leverantör och mest attraktiva arbetsgivare. Man jobbar också med helt digitaliserade system när det gäller projekthantering, vilket gör att man med lätthet kan nå upp till de höga krav som ställs ibland annat offentliga upphandlingar.– Det är tack vare intresserade och framåtdrivande medarbetare som drivit oss att testa nya arbetsmetoder och system som gjort att vi kunnat hänga med i de snabba rycken i den här branschen, säger entreprenadchef Robert Marcusson.Motiveringen för årets stipendium lyder så här:Ni är kandidater som i grunden och på alla punkter matchar den Norénska fondens kriterier. Ert företag bygger på en helt egen idé, ligger långt fram i användandet av digital teknik som håller på att revolutionera hela synen på vad ett entreprenadföretag egentligen är. Ni har samtidigt lyckats para omvandlingen med en mycket god ekonomisk utveckling, trots stora investeringar i kompetent personal och digital teknik....

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article

2020 års Infrastipendium från Maskinentreprenörerna går till Marcussons entreprenadteknik i Linköping. Sedan starten för 15 år sedan har bröderna Jonas och Robert Marcusson lyckats få företaget att växa i en rasande takt, samtidigt som man investerat i de senaste maskinerna och tekniken. – När vi tog steget att starta eget var vi anställda på en firma och tänkte att det här kan vi göra lika bra eller bättre själva. Det här är en bekräftelse på att vi tänkte rätt, säger företagets vd Jonas Marcusson om utnämningen.Och trots den snabba tillväxten har man hållit sig nära sina rötter och är fortfarande en lokal aktör med målsättningen att vara regionens bästa leverantör och mest attraktiva arbetsgivare. Man jobbar också med helt digitaliserade system när det gäller projekthantering, vilket gör att man med lätthet kan nå upp till de höga krav som ställs ibland annat offentliga upphandlingar.– Det är tack vare intresserade och framåtdrivande medarbetare som drivit oss att testa nya arbetsmetoder och system som gjort att vi kunnat hänga med i de snabba rycken i den här branschen, säger entreprenadchef Robert Marcusson.Motiveringen för årets stipendium lyder så här:“Ni är kandidater som i grunden och på alla punkter matchar den Norénska fondens kriterier. Ert företag bygger på en helt egen idé, ligger långt fram i användandet av digital teknik som håller på att revolutionera hela synen på vad ett entreprenadföretag egentligen är. Ni har samtidigt lyckats para omvandlingen med en mycket god ekonomisk utveckling, trots stora investeringar i kompetent personal och digital teknik”.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer