maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Byggbodstillverkare varslar när byggstarterna minskar

Med färre byggstarter minskar också efterfrågan på manskapbodar. Moelven Byggmodul AB i Kil har idag varslat 20 anställda om uppsägning till följd av arbetsbrist.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Moelven Byggmodel har idag varslat 20 personer på grund av arbetsbrist. Kraftig minskning av byggstarter leder också till minskad efterfrågan på manskapsbodar. Foto: Moelven

– Det är så klart väldigt tråkigt att behöva ge det här beskedet till våra duktiga medarbetare. Vi har gått från att ha en högre efterfrågan än normalt på manskapsbodar till att nu ha en kraftigt minskad efterfrågan. Detta är till stor del ett resultat av färre byggstarter, säger Johan Samuelsson, vd för Moelven Byggmodul AB. 

Medarbetarna på Moelven Byggmodul AB i Kil fick under torsdagsförmiddagen information om varslet, som även varit föremål för fackliga förhandlingar.  

– Vi ser över möjligheterna för att kunna erbjuda de medarbetare som kan komma att beröras av varslet andra jobb inom Moelven, säger Johan Samuelsson.  

Moelven Byggmodul AB:s andra produktsegment, exmeplvis hyrmoduler och  bostadsmoduler har fortsatt god efterfrågan.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer