maskinentreprenoren logo
Ekonomi

Byggbranschen behöver rekrytera mer 2022

Arbetsgivare i byggbranschen förväntar sig en kraftig jobbtillväxt under första kvartalet 2022 med en sysselsättningstrend på +35 procent. Detta enligt bemanningskoncernen Manpower Groups arbetsmarknadsbarometer.

Foto: Ryno Quantz

Lästid

0 min
Det ser ut att gå bra inom bygg 2022. Manpowers arbetsmarknadsbarometer visar på högre tryck än förra året.
Det ser ut att gå bra inom bygg 2022. Manpowers arbetsmarknadsbarometer visar på högre tryck än förra året.
Dela

– Arbetsgivarnas prognoser i byggbranschen indikerar en stark återhämtning efter pandemin, där det nya året inleds med en kraftigt ökad sysselsättning i hela landet. De genomgående positiva framtidsutsikterna skapar goda förutsättningar för en stärkt arbetsmarknad, säger Mikael Jansson, vd på Manpower.

Byggbranschens sysselsättningstrend ligger på +35 procent, vilket är 11 procentenheter starkare än föregående kvartal. Jämfört med motsvarande period förra året är prognosen 25 procentenheter starkare, då arbetsgivare i byggbranschen väntade sig en stadig ökning av arbetskraften med en prognos på +10 procent.

Mätningen genomfördes under pågående pandemi, den 1-29 oktober, vilket gör att siffrorna är svårtolkade för en långsiktig analys av arbetsmarknaden. De ska därför ses som en ögonblicksbild av de svarande företagens nyanställningsintentioner för mätningsperioden.

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy