maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Byggbranschen drabbas hårdast av prisökningar

De senaste månadernas prisökningar har drabbat nästan alla, men bygg- och anläggningsbranschen är den bransch som påverkats mest av alla branscher, enligt en enkätundersökning som Byggföretagen gjort.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Prisökningarna senaste månaderna på bland annat armering och trävaror har slagit hårt mot byggbranschen, uppger Byggföretagens Johan Deremar. Foto: Byggföretagen

Hela 98 procent av de tillfrågade byggföretagen uppger att man påverkats av prisökningar på varor eller tjänster som är nödvändiga för verksamheten.

Drygt tre av fyra byggföretag menar att man har möjlighet att kompensera för prisökningarna genom att höja försäljningspriserna till kund. Samtidigt uppger två av tio att det föreligger risk för varsel eller uppsägningar under de kommande sex månaderna.

– Det märks allt tydligare bland våra medlemsföretag att ökningen av materialpriser ligger på en väldig hög nivå. Det gäller bland annat armeringsstål och trävirke, säger Johan Deremar, nationalekonom på Byggföretagen.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer