maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Byggbranschen i samarbete med försvaret

Byggföretagen och försvarsmakten ska samarbeta kring personal- och kompetensförsörjning, enligt en ny avsiktsförklaring.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article ÖB Michael Bydén och Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd undertecknar en avsiktsförklaring kring samarbete inom personal- och kompetensförsörjning. Foto: Bezav Mahmod, Försvarsmakten

Byggföretagen och Försvarsmakten har under året diskuterat möjligheter till samarbete vad gäller kompetens- och personalförsörjning med fokus på att vara en inkluderande arbetsplats. Parterna har nu enats om att gå vidare för att aktivt arbeta djupare med dessa frågor tillsammans.

– Bygg- och anläggningsbranschen har en unik möjlighet att vara den bransch som leder återstarten av Sverige efter pandemin. Men vi behöver bli fler som gör jobbet. Därför vill vi skapa nya vägar in till samhällsbyggnadssektorn, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, i ett pressmeddelande.

Avsiktsförklaringen innebär bland annat ett samarbete avseende tidvis- och kontinuerligt tjänstgörande militär personal. Samarbetet kommer att stärka parternas långsiktiga kompetensförsörjning och bidra till ungdomars insteg på arbetsmarknaden, mångfald på arbetsplatserna och möjlighet till karriärväxling genom hela yrkeslivet.

– Kompetensförsörjningen inom bygg- och anläggning måste matcha samhällsbyggets och medlemsföretagens behov, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer