maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Byggfacket gör en Greta Thunberg - på tisdagar

Varje tisdag fram till sommaren kommer byggnadsarbetare stå "byggvakt" och demonstrera utanför riksdagen. Detta i protest mot regeringen, som Byggnads menar inte gör något för att stärka branschen.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Krisen i byggbranschen tilltar, menar Byggnads och hänvisar till såväl varsel och konkurssiffror. Trots protester och krismöten med branschföreträdare har regeringen än så länge inte presenterat några åtgärder för att stoppa blödningen, resonerar Byggnads. Foto: Byggnads/Pressbild

Krisen i byggbranschen tilltar, menar Byggnads och hänvisar till såväl varsel och konkurssiffror. Trots protester och krismöten med branschföreträdare har regeringen än så länge inte presenterat några åtgärder för att stoppa blödningen, resonerar Byggnads.

Det är därför Byggnads nu varje tisdag kl 09–10, med start 19/3, kommer sätta ut byggnadsarbetare att stå så kallad byggvakt utanför riksdagen med en uppmaning till regeringen att sätta in åtgärder för att lindra krisen.

– Byggkrisen är extremt allvarlig för hela Sverige. Yrkesarbetare med decennier av kompetens tvingas lämna branschen. Unga känner sig lurade på sina studier och söker sig bort. Frustrationen växer hos Sveriges byggnadsarbetare och frågan är bara hur länge regeringen kan fortsätta ducka sitt ansvar, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer