maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Byggföretag varslar 100 medarbetare

Stigande materialpriser, höjda räntor och en instabil omvärld har skapat ett marknadsläge där fastighetsägare avvaktar med uppstart av nya projekt. Det innebär att Lindbäcks orderbok inför nästa år har minskat.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article – Vi anpassar därför vår organisation till 400 anställda, och tvingas därför lägga ett varsel för 100 personer i Piteå, säger Mikael Brandt, VD Lindbäcks Bygg. Foto: Lindbäcks Bygg

För en vecka sedan blev det klart att Lindbäcks måste varsla ett betydande antal anställda och nu är det klart att varslet gäller 100 personer i Piteå samt ytterligare ett antal i övriga affärsområden. Varslet gäller i dagsläget inte byggarbetsplatser.

– Det är förstås ett väldigt tråkigt beslut att ta men vi tvingas anpassa oss efter nuvarande marknadsläge som ser ut att hålla i sig även under nästa år. Trots det har vi fortsatt kunder som ändå väljer att satsa och tillsammans med dem ska vi fortsätta bygga hållbara bostäder, säger Mikael Brandt.

I samband med översynen av antalet anställda pågår en omorganisation där företagsledningen ser över vilka roller och tjänster som är nödvändiga för fortsatt produktion och verksamhet. För att effektivisera verksamheten arbetar också alla funktioner med ett omfattande förbättringsarbete.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer