maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Byggföretagen hedras för rekryteringsprojekt

Branschorganisationen Byggföretagen utses till Årets Mälardarling för sitt engagerade arbete med att uppmärksamma behovet av samhällsbyggare i Stockholm-Mälarregionen och föreslå lösningar för att få fler utbildade.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Branschorganisationen Byggföretagen utses till Årets Mälardarling för sitt engagerade arbete med att uppmärksamma behovet av samhällsbyggare i Stockholm-Mälarregionen och föreslå lösningar för att få fler utbildade. Foto: Mälardalsrådet

Årets Mälardarling är en utmärkelse från Mälardalsrådet, samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen, till en person eller organisation som bidrar till att utveckla regionen.

- Byggföretagen blir Årets Mälardarling 2022. Detta efter att förtjänstfullt ha satt strålkastarljuset på behovet fler kollegor i samhällskritiska verksamheter. Utan rätt kompetens finns stora risker i Stockholm-Mälarregionen där det just nu planeras både bostadsbyggande och historiska infrastruktursatsningar. Därför är Byggföretagens kontinuerliga arbete med frågorna väl värt att uppmärksamma. Inte bara i Stockholm-Mälardalen utan i hela Sverige, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande Mälardalsrådet.

Bristen på samhällsbyggare är särskilt påtaglig i Stockholm-Mälarregionen. Rekryteringsbehovet bedöms vara cirka 35 000 individer fram till 2030. Denna brist försenar och fördyrar framför allt infrastrukturprojekt.

- Priset blir ett kvitto på den gemensamma kraft som skapas när regioner, kommuner, företag och politiken samverkar. 2022 har vi arbetat nära regionerna vilket resulterat i ökad kunskap om bristen på samhällsbyggare och behovet av utbildningsplatser men också angelägenheten om att vi behöver lösa det tillsammans. Konkret har vi tagit de första stegen och 2023 kommer vi gemensamt driva på för fler vuxenutbildnings-, yrkeshögskole- och universitetsutbildningar mot väg, järnväg och anläggning, säger Elin Kebert, expert på kompetensförsörjning på Byggföretagen.

Text:

Mälardalsrådet

Mälardalsrådet är samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. Mälardalsrådet driver medlemmarnas frågor för konkreta resultat inom infrastruktur och kompetensförsörjning. Läs mer på www.malardalsradet.se

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer