maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Byggföretaget som växer i "byggkrisen"

Med målet att bli ett av Sveriges tio största byggföretag ökar RO-Gruppen sin närvaron på den svenska byggmarknaden och förstärker i Östergötland.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article RO-Gruppens utveckling pekar stadigt uppåt och bolaget fortsätter öka omsättningen trots rådande konjunktur. Med god lönsamhet de senaste åren och målet om att bli ett av Sveriges tio största byggföretag spänner lednignen nu bågen och breddar verksamheten till ännu en marknad – Östergötland. Foto: RO-Gruppen/Pressbild

Det larmas om byggkris i Sverige. Konkurserna har inte varit så många i branschen sedan 90-talet. Men RO-Gruppens utveckling pekar stadigt uppåt och bolaget fortsätter öka omsättningen trots rådande konjunktur. Med god lönsamhet de senaste åren och målet om att bli ett av Sveriges tio största byggföretag spänner ledningen nu bågen och breddar verksamheten till ännu en marknad – Östergötland.

Regionens utbud av tillverkande industri, tjänstesektor, handel och offentlig verksamhet i kombination med fördelaktigt geografiskt läge ligger till grund för valet denna gång. Nyligen presenterade RO-Gruppen nyheten om att man även etablerar sig i Örebro. Östergötland blir därmed koncerners sjunde affärsområde.

– Vår ambition om fortsatt tillväxt och utveckling kräver att vi utvidgar vår geografiska närvaro. Kombinationen av vårt breda utbud och över 40 års erfarenhet, tillsammans med de positiva tillväxtutsikterna i regionen, gör att vi tror på en framgångsrik satsning. En plats för oss att hitta nya, spännande samarbeten på som kan bidra till att både vi och kunderna ges förutsättningar att växa säger Leif Ahlberg, VD på RO-Gruppen.

Östergötland med det geografiska läget mellan Göteborg, Stockholm och Malmö i kombination med det pågående arbetet med Ostlänken påverkar marknaden positivt, anser RO-Gruppen.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer