maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Byggstart för stort spårvägsprojekt

I måndags togs det första spadtaget i bygget av den nya spårvägen mellan Frihamnen och Lindholmen. Det är det enskilt största spårvägsprojektet i Göteborg på decennier.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Första spadtaget Frihamnen-Lindholmen. På bilden: Catharina Håkansson Bohman, Sverigeförhandlingen; Louise Jeppson, Västra Götalandsregionen; Robert Hammarstrand, exploateringsförvaltningen, Göteborgs Stad. Foto: Göteborgs stad

Projektet, som har en budget på cirka 700 miljoner kr, delfinansieras av staten via Sverigeförhandlingen. Övriga finansiärer är Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

Bygget startar alltså nu i sommar och beräknas pågå till årsskiftet 2025/26, då spårvagnarna ska börja trafikera sträckan.

Projekt spårväg och citybuss Frihamnen-Lindholmen är den första etappen i det större projektet Spårväg och citybuss Brunnsbo-Linné via Lindholmen, som kommer att ge nya och snabbare resmöjligheter i Göteborg och utgöra del av en ny innerstadsring för kollektivtrafiken. Därigenom avlastas trafiken i de centrala delarna, den växande staden knyts ihop bättre över Göta älv och vi främjar det hållbara resandet i Göteborg.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer