maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Cat drar igång sina förartävlingar igen

I 40 länder jorden runt ska nu deltävlingar starta för att kora vilken maskinförare som är bäst i en Caterpillar. Regerande världsmästare just nu är kanadensaren Jaus Neigum. Men visst är det dags för en svensk nu?

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Regerande världsmästare i en Cat är kanadensaren Jaus Neigum Foto: Caterpillar

Tävlingen är öppen för alla och varje land sköter sina egna uttagningar. Deltävlingar beräknas börja i september 2022. I Sverige kommer deltävlingarna att köras på Svenska Maskinmässan 2-4 juni.

- Vi har ett större område för detta i anslutning till Zeppelins monter, och vi kör i alla tre dagar där, säger Joakim Lundberg som är marknads- och varumärkesansvarig på Zeppelin.

Alla kommer att få vara med. Man kan föranmäla sig om man vill vara säker att få en tävlingsplats. Håll ögonen öppna, Zeppelin kommer inom kort att sätta upp en särskild kampanjsida för detta på bolagets hemsida. Men det är inget krav att föranmäla sig, det går att anmäla sig på mässan direkt.

Kommande tävlingar kommer också innehålla tydliga moment där den digitala tekniken ska användas. Tre olika maskiner, som antagligen blir bandgrävare, hjulgrävare och sannolikt en minigrävare. Det nya för i år är att det blir helt klart mer fokus på att klara av att använda de digitala hjälpmedel som finns i Caterpillars maskiner.

- Vi räknar sedan med att få fram en eller två förare som får åka till Europafinalen i Malaga. Sedan blir det världsfinal på Conexpo i Las Vegas 2023, säger Joakim Lundberg.

Den här gången blir en vinst tyngre än i tidigare tävlingar. Fler än någonsin beräknas delta. Caterpillar har tryckt på sina leverantörer runt om i världen att marknadsföra detta klart tydligare än tidigare år.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer