maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Caterpillar med fler har stoppat leveranser till Ryssland

Ekonomiska sanktioner och egna beslut från företagsledningar gör att både tillverkning och leveranser av anläggningsmaskiner till Ryssland har bromsats. Caterpillar skänker över en miljon dollar till Röda korset med flera för att hjälpa Ukrainas folk.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Allt fler tillverkare av anläggningsmaskiner har kommunicerat att de bromsat sina affärer med Ryssland. Caterpillar har dessutom gjort klart att man donerar över en miljon dollar till humanitär hjälp i Ukraina. Foto: Caterpillar

Maskintillverkare runt om i världen kommunicerar att de ställer in alla affärer med Ryssland på grund av invasionen av Ukraina. John Deere, Volvo CE, Caterpillar, Hitachi, Komatsu, JCB, Tadano, Trimble, Metso, är några som dessutom officiellt ansett det rimligt att uttrycka sitt stöd för Ukraina. Caterpillar har genom sin Caterpillar Foundation donerat över en miljon dollar till humanitär hjälp i Ukraina.

Förutom att ta ställning mot kriget i Ukraina och fördöma den ryska aggressionen är det också klart att det är både riskabelt och svårt att hur som helst agera affärsmässigt och säkert i Ryssland just nu. Även Belarus nämns av flera företag som en marknad man nu stoppar.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer