maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Contractor etablerar anläggningsverksamhet i Umeå

Contractor-koncernen har som mål att bli det ledande byggföretaget i norra Sverige. Som ett steg på väg etableras nu anläggningsverksamhet i Umeå.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Tomas Brännström och Daniel Lundmark ska leda Contractor Marks satsning i Umeå. Foto: Patrick Degerman

 Contractor Bygg har varit verksamma med stor framgång i Umeåregionen under många år. Nu får de sällskap från Contractor-koncernen av Contractor Mark.

– Vi har haft planer på att etablera oss i södra Västerbotten en tid, det är en expansiv och intressant marknad. Att det blir av nu beror mycket på att vi hittat två kompetenta personer som är väl lämpade att leda satsningen. Daniel och Tomas har tillsammans över 40 år i branschen och ett stort lokalt nätverk, säger Per-Anders Wass, vd Contractor Mark.

Contractor Mark har sedan tidigare verksamhet i Skellefteå och Hemavan. Förberedelserna inför marksäsongen är i full gång.

– Det känns roligt och spännande att bygga något från grunden och tryggt att ha Contractor-koncernens muskler i ryggen, säger Daniel Lundmark, projektingenjör.

– Det finns ett bra driv hos Contractor-koncernen och det ska bli kul att vara med på den här resan. Jag är övertygad om att Bygg och Mark kan komplettera varandra och bilda en attraktiv helhet. Koncernen har en långsiktig syn på etableringen i Umeå. Vi har ingen brådska utan ska bygga något över tid som blir riktigt bra. Nu i början lägger vi mycket kraft på att rekrytera rätt personer, vi har ett behov av framför allt yrkesarbetare, säger han.

Contractor Mark kommer precis som i Skellefteå och Hemavan i huvudsak att jobba med underentreprenörer och inte investera i egna maskiner. Presumtiva kunder är bostadsrättsföreningar, företag inom bygg och anläggning och industrier som arbetar med större och mindre markentreprenader. 

– Det känns roligt att vi nu har två nyckelpersoner på plats och kan dra i gång och sedan växa i den takt som utvecklingen medger. Allt som Contractor gör bygger på stark lokal närvaro av människor med förankring på platsen, det är så vi bygger ett levande Norrland. Umeåsatsningen passar därför väl in i vad vi gjort tidigare, säger Per-Anders Wass.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer