maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Cramo har fått jättejobb i byggbranschen

Cramo AB har av Region Stockholm tilldelats uppdraget att tillhandahålla all samordning och logistik, kopplat till infrastrukturprojektet Nya Tunnelbanan. Med dessa uppdrag flyttar rentalbranschen allt närmare in i byggprojekten.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Cramo går in och styr upp bygget - inte bara hyr ut maskiner och utrustning. Detta är en ny trend och affärsmodell för rentalbranschen som anses öka. Foto: Cramo/Pressbild

Region Stockholms förvaltning för utbyggnad av tunnelbanan ansvarar för en samlad investering på flera miljarder kronor när Stockholms tunnelbanesystem nu ska byggas ut med nya sträckor. Projektet som påbörjas hösten 2024 och beräknas pågå till 2030 är den största satsningen på kollektivtrafik i Stockholmsregionen sedan 70-talet.

Cramos uppdrag omfattar ansvaret för samordning och logistik av material och människor samt koordinering av 15 huvudentreprenörer på åtta huvudarbetsplatsområden och bolaget åtar sig också ansvaret som byggarbetsmiljösamordnare. Cramo tillhandahåller samtidigt lokaler för kontor och rast för ett tusental personer, inklusive nödvändiga kringtjänster så som säkerhet och bevakning.

Cramo ABs vd Samuel Alteborg säger i en kommentar:

– Vi känner oss mycket hedrade över förtroendet vi fått. Att få bidra till utvecklingen av Stockholmsregionen och göra det på ett sätt som är nyskapande för branschen är oerhört inspirerande. Vi pratar om ett mycket komplext projekt både tekniskt och logistiskt. Därför är vi väldigt glada för att beställaren nu går i bräschen för ett sätt att arbeta som kommer att göra allas arbete mer ekonomiskt, säkrare och mer hållbart.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer