maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Däcktillverkare ska leverera med HVO-transporter

Med start 1 januari 2024 kommer Michelins partileveranser av däck i Sverige att levereras med DHL:s HVO-transporter.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Däckbranschen vill också hitta sätt att jobba mot mer hållbarhet. Michelin i Sverige testar nu att transportera sina däck med fossilfria transporter via DHL. Foto: Michelin/DHL/Pressbild

Avtalet med DHL avser inrikes transporter av partileveranser av däck i Sverige från Michelins centrallager EDC (European Distribution Center) i Kungälv norr om Göteborg. Med start från nyår 2024 ska Michelin pressa ner sina årliga utsläpp vid däckleveranser inom landet med 109 000 kg, är tanken. Avtalet innebär att däcken transporteras med fordon tankade med biogas och HVO100.

Det är den svenska delen av Michelin som drivit på.

–Vi är mycket glada för avtalet som ger oss möjlighet att på detta sätt sänka vårt CO2 avtryck vid transporter av däck i Sverige. Vi blir också ett pilotfall inom koncernen med fossilfria transporter. Det är vår förhoppning att våra kunder uppskattar initiativet och att vi också kan inspirera fler att följa efter, säger Marika Hoflund, VD Michelin Nordic AB.

Michelin blir ett av de största företagen i Sverige som nu kommer att använda sig av DHLs fossilfria tjänst med förnybara bränslen såsom biogas och HVO100 som drivmedel.

– Det är glädjande att vårt samarbete utvecklas i denna riktning och att Michelin nu tar steget mot fossilfria transporter med oss. Det här är ett viktigt bidrag i omställningen av transportsektorn för att möta klimatutmaningarna och jag är mycket stolt över Michelins beslut, säger Ylva Öhrnell, hållbarhetschef på DHL Freight i Sverige.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer