maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Dagvattentunnel värd över en halv miljard

Veidekke har fått uppdraget att bygga den nya Östbergatunneln, som en del av projektet Stockholms framtida avloppsrening. Ordern är värd över en halv miljard och tunneln förväntas vara i drift efter sommaren 2026.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Veidekke ska bygga en 2,2 km lång bergtunnel för dagvatten samt två tillhörande arbetstunnlar på cirka 250 meter vardera. Ordern är värd 600 miljoner. Foto: Veidekke

 Projektet består av två huvuddelar där Veidekkes uppdrag i huvuddel 1 blir att bygga en 2,2 kilometer lång bergtunnel för dagvatten samt två tillhörande arbetstunnlar på cirka 250 meter vardera. Bergtunneln skall sedan inredas med ett gjutet betonggolv samt flertalet rörinstallationer och stålluckor för reglering av vattenflöde. Huvuddel 2 innefattar en renovering samt uppgradering av befintlig reglerkammare samt montage av ca 300 meter ny sjöledning som sänks ned och monteras på pålade stöd på havsbotten.

– Det här är ett projekt som kräver tätt samarbete och involvering vilket passar oss utmärkt, säger Marcus Andersson, regionchef på Veidekke Anläggning Öst.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer