maskinentreprenoren logo

Ekonomi

De begagnade maskiner som säljer bäst

Ritchie Bros har kommit med sin rapport för tredje kvartalet. Utbudet har kommit ikapp efterfrågan, vilket beror på att tillverkarna har börjat kunna leverera bättre under 2022.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Doosan är en av tillverkarna som är bland de fem mest eferfrågande på andrahandsmarknadne för bandgrävmaskiner. Foto: Micael Appelgren

Under tredje kvartalet i år minskade efterfrågan på begagnade bandgrävmaskiner. Dessa tillverkare efterfrågas mest när det gäller bandgrävare i Riche Bros kanaler:

1. Caterpillar

2. Hitachi

3. Volvo

4. Komatsu

5. Doosan

När det gäller hjullastare blev bilden lite annorlunda. Där har efterfrågan varit högre än på bandgrävare. Av någon anledning är det holländarna som har haft störst intresse i Europa för just hjullastare. Dessa tillverkare av hjullastare var de mest efterfrågade:

1. Caterpillar

2. Volvo

3. Komatsu

4. Liebherr

5. JCB

När det gäller storsäljaren minigrävmaskiner på band, så är intresset efterfrågan störst i Tyskland under tredje kvartalet. De tillverkare som intresserar köparna mest när det gäller minigrävare är:

1. Kubota

2. Yanmar

3. Takeuchi

4. JCB

5. Bobcat

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer