maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Delvator börjar med uthyrning

Det finns allt fler uthyrare av större maskiner i branschen, och intresset ökar bland entreprenörerna. Delvator drar nu igång sin verksamhet för att möta behovet.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Det finns allt fler uthyrare av större maskiner i branschen, och intresset ökar bland entreprenörerna. Delvator drar nu igång sin verksamhet för att möta behovet.Osäkerhet till följd av pandemin och ökade miljökrav har gjort hyrmaskiner till en allt mer intressant lösning. Maskinsäljare får ofta frågan om hyrmaskiner av kunderna och behovet att ha uthyrning som ett verktyg vid försäljningar har ökat, enligt Delvator.

– Den nordiska marknaden följer den starkt växande hyrestrenden i Europa, där hyreslösningar i flera länder idag dominerar. Beslutet grundades även i att vi sedan några år också anpassar oss till nya redovisningsrekommendationer, säger Lars Åhlander, verksamhetsansvarig för Delvator Maskinuthyrning AB.Alternativet att hyra har därmed lagts till i maskinförsäljningens produktkatalog hos Delvator. Främst ser Delvator att det är runt Mälardalen som potentialen finns.

– Vi är glada att kunna erbjuda hela Delvators produktprogram för uthyrning, från medellång till längre hyra, säger Åhlander.Delvator AB ägs idag av det norska bolaget Sørenco AS, ägare till Nasta AS vilka varit importör och återförsäljare till Hitachi på den norska marknaden sedan 1982.I Norge startade man med framgång Nasta Utleie AS 2017 (uthyrning) och väljer nu därför att göra detsamma i Sverige. Delvator Maskinuthyrning AB blir därför ett systerbolag till Delvator AB, båda till 100 procent ägda av Sørenco AS.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer