maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Delvator tar in Bell

Delvator blir ny återförsäljare för Bells sortiment i Sverige. Tanken är att bli en helhetsleverantör på den svenska marknaden.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Delvator tar in Bells dumperprogram i sitt sortiment. Foto: Bell

Delvator blir ny återförsäljare för Bells sortiment i Sverige. Tanken är att bli en helhetsleverantör på den svenska marknaden.

– Vi är riktigt glada över detta avtal som vi vet kommer att stärka vår verksamhet, säger vd Jonas Coltén. Vi strävar ju efter att ha ett ständigt aktuellt och kvalitetssäkert sortiment av olika typer av entreprenadmaskiner för bygg- och anläggningsbranschen, och att kunna erbjuda våra kunder ett så brett utbud som möjligt. Vi har byggt upp en stark service- och försäljningsstruktur i Sverige med Hitachi, där varumärkeskvaliteten genomsyrar verksamheten. Det är logiskt att då också kvalitetsprodukterna från en världsledande producent som Bell passar rätt i vår produktportfölj, fortsätter han.

Bell anses ha det bredaste modellprogrammet på marknaden med starka och smidiga maskiner på 20–60 ton. Delvator framhåller att Bell är kända för sin kvalitet, bränslesnålhet och tillförlitlighet. "Deras senaste E-serie har en robust konstruktion med stabil framkomlighet. Den har god lastkapacitet och låg lasthöjd, som ger effektiv lastning och lossning. Detta ger snabbare cykeltider och gör den bränsleeffektiv då man flyttar mer massor till lägre kostnad per ton. Den rymliga hytten har överlägsen komfort, med god sikt och flera säkerhetsfunktioner. De låga bullernivåerna minimerar trötthet och ger föraren bättre fokus", skriver Delvator i ett pressmeddelande.

Delvator börjar med de tio vanligaste modellerna och kommer på Svenska Maskinmässan senare i år att visa upp sitt nya varumärke.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer