maskinentreprenoren logo

Branschpricken

”Det är bättre ta hjälp av experter för att spara tid och pengar”

Åsa Gustavsson, Lasses Entreprenad i Frillesås AB

writer image

Lästid:  0 min

article

Vilka frågor i branschen tycker du just nu är viktiga att arbeta med?

– Jag har en bakgrund som lärare, hushålls­lärare, och har därför erfarenhet av ett yrkesliv där jag vet hur viktigt det är att vara specialiserad på det område där man är verksam. I vår bransch, maskinentreprenörernas bransch, är det väldigt mycket administration och specialkunskaper förutom själva jobbet ute i fält att hålla reda på.
Vi ska kunna för mycket, och det går inte, tycker jag.

Vad är lösningen på detta, tänker du?

– Jag ser att det tar tid eller inte blir tillräckligt bra resultat när det handlar om svårare saker som kräver specialkunskaper. Att försöka själv med allt riskerar att det tar längre tid inte blir tillräckligt bra, eller onödigt dyrt. ME kan hjälpa till med mycket, man kan gå utbildningar med mera, men jag upplever att vi i vår bransch ibland behöver ha fem eller sex yrkeskunskaper för att klara av allt. Det är inte rimligt.

Bör alltså branschen tänka på att ta experthjälp mer ofta?

– Jag utgår från mig själv. Detta är min insikt just nu. Jag upplever att det blir bättre om man gör det man är bra på, på riktigt, och lämnar över det man inte kan till en expert. Det är min erfarenhet. Och kanske ser jag detta på ett annat sätt än somliga eftersom jag är både praktiker och har pluggat på universitet. 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer