maskinentreprenoren logo

Ledare

Råvarubrist efter pandemin oroar

Det finns jobb för Maskinentreprenörer där ute...

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Plus & Minus

MEKO-rapporten visar att det snurrar på bra.

MEKO-rapporten visar att det är svårt att hitta rätt folk.

Det finns jobb för Maskinentreprenörer där ute, det ser vi i flera konjunkturrapporter som tar upp bygg- och anläggningsbranschen. Även Maskinentreprenörernas MEKO-rapport visar att hjulen snurrar.

Men det räcker inte, det måste finns grejer också. Och ”grejerna” måste hålla marknadsmässigt vettiga priser. Annars drar kunderna öronen åt sig, väntar… och vips har vi mitt i en hög byggkonjunktur fått en lågkonjunktur. Systemen hänger som bekant ihop. Alla måste klara sitt. Även cementindustrin.

Men det går rätt trögt i flera rör. Producenter av plats, stål, metaller i stort, trä, färg, maskiner ligger efter. Det gör att priserna stiger. Och det är inte läge för det nu, hela världen behöver återhämta sig efter coronasmällen (som på sina håll fortfarande pågår). Teknikföretagen konstaterade redan före semestrarna att orderingången ökade för industrin, men att man började få svårt att leverera då komponenter inte dök upp i tid och att priserna på så kallade insatsvaror ökat oroväckande.

Lite tråkig inställning att börja hösten med att gnälla när det går så bra, men det här med råvaror måste vi hålla ögonen på framöver. Men nu kör vi så det ryker igen.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer