maskinentreprenoren logo

Ledare

Det roligaste börjar bli det allra svåraste

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Det finns nästan ingen maskinentreprenör som inte tycker maskininvesteringar tillhör jobbets mer intressanta och roliga del. Inte sällan har tidningen träffat äldre framgångsrika entreprenörer som dragit sig tillbaka från det operativa vd-arbetet – men väljer att behålla en aktiv roll när det gäller maskinparkens utveckling. Att köpa och sälja maskiner har alltid krävt känsla och skicklighet. Den ansvarige behöver ha överblick både över det egna företaget och marknaden.

Men det roligaste håller på att bli det som är svårast. Krav på minskade utsläpp går nu allt snabbare. Inte bara fossilfritt. Det ska vara emissionsfritt (noll utsläpp). Om sex år räknar Stockholm stad med att bygga utan utsläpp inne i staden. Om sex år!? Malmö och Göteborg resonerar på liknande sätt.

Konjunkturen är svajig. Bostadsbyggandet just nu i botten – men när vänder det? Hur ska entreprenören tänka i maskinväg när Trafikverket gör ett lappkast och nu vill storsatsa på underhåll? 

Läs mer om detta i Maskinentreprenören. Vi bevakar, undersöker och lägger fram de fakta som finns för att göra det något lättare – och fortsatt roligt.

Text: Micael Appelgren

Plus & Minus

Snart mjukare i markerna efter en kall vinter.

Inflationen verkar seg att knäcka.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer