maskinentreprenoren logo

Ledare

Det som skiljer maskiner från entreprenörer

En maskin gör som du...

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

En maskin gör som du säger om du vet hur den ska hanteras. Ju bättre du hanterar den, desto bättre resultat. En entreprenör bör vara lite tvärt om. Entreprenören ska inte alltid göra det som andra säger, utan komma fram med en egen lösning som är bättre än vad de flesta tidigare har sett. Det är så denne tar ett kliv från konkurrenterna och blir mer framgångsrik.

Den så kallade ”bristen på duktiga maskinförare” kan illustrera detta. Här börjar man redan se vissa kliva ifrån. Istället för att klaga på att ”bondpojkarna” är slut och att utbildningarna till maskinförare är för dåliga, söker några istället ”människor som är smarta och sociala och som har intresse”. Att sedan lära sig köra maskin är enkelt, hävdar de.Har dom rätt?

Ja, det lär vi snart få se. En sak är dock klar. Branschen behöver maskinförare och dom som inte har några kan inte använda sina maskiner. Politiker och skolorna och ME-skolan kan ta sitt ansvar, men resten ligger i entreprenörernas händer. Som alltid. En sak vet dock alla. Rätt medarbetare är lika viktigt som rätt maskin. Konsten är att räkna ut vad som är rätt. Det kan entreprenören göra, men inte maskinen.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer