maskinentreprenoren logo

Branschpricken

”Det verkar inte bli lättare att hitta folk – kör för mycket själv”

Fredrik Söderberg, vd Farment

placeholder

Lästid:  0 min

article

Har lågkonjunkturen börjat märkas i din verksamhet ännu?

– Nej, vi märker faktiskt inte av det där ännu. Det hänger ihop med att vi har en bra bas av beställare inom el och energi, och där verkar det fortsatt finnas ganska bra med jobb, som jag ser det. Men omsättningen på personal minskar nu när många ser vikten av att jobba kvar i ett stabilt företag. Annars är det ju svårt att hitta folk nu för tiden.

Du har alltså haft svårt att rekrytera till företaget?

– Ja, men det har ju alla, annars tror jag att dom ljuger. Jag vet egentligen inte riktigt vad det är för fel. Om det är branschen eller ungdomarna som inte vill. Det här är ju ett bra och roligt jobb. De tidigare som vi brukar kalla ”bonnpojkar” finns det färre av också. Ungdomarna verkar inte vilja jobb i den här branschen längre. Det kommer bli brist på företag som kan det här, priserna kommer nog att gå upp då i och för sig. Och det kan ju vara bra.

Har du försökt med att hitta nyutbildade genom skolorna?

– Jo, vi har haft ett antal. Och någon har också fått jobb här hos oss. Men det tar tid att lära upp också, och man investerar tid och pengar i de här unga som kommer, och sedan bjuder någon konkurrent över när man lärt upp dem. Det ska man vara medveten om. Men något måste göras, för jag kör för mycket själv och borde ägna mer tid åt administration och företagsledning.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer