maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Dieselstölder ökar igen - fler anmäler

Antalet anmälningar gällande dieselstöld har ökat igen. Det är ett trendbrott sedan i våras då antalet anmälningar tillfälligt minskade.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Stölderna – det vill säga anmälningarna - uppvisar en nedåtgående trend från april 2023. Men ökade igen i september till totalt 305 anmälningar. Foto: ME

Dieselstölder är ett fortsatt problem. Enligt ME:s senaste stöldrapport har en stor majoritet av medlemskåren, 85 procent, blivit bestulna på drivmedel. I genomsnitt har de som blivit bestulna utsatts 6,4 gånger under 2022. Färre än hälften (49 procent) av entreprenörerna anmäler dock dieselstölder. I stort sett upplever alla företag att det inte är lönt att anmäla, eftersom utredningarna läggs ner.

Men i september när polisen redovisade Transportstölder och dieselstölder i Sverige, ökar antalet anmälningar. Under juni och juli anmäldes 195 stölder av diesel ur fordonstank inklusive entreprenadfordon. Antalet är en minskning sedan en topp under sep-nov 2022. Stölderna – det vill säga anmälningarna - uppvisar en nedåtgående trend från april 2023. Men ökade igen i september till totalt 305 anmälningar.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer