maskinentreprenoren logo

Tekniknytt

Digital masshantering i stort projekt

I veckan startade Stockholms Stad ett miljöhanteringsprojekt för Norra Djurgårdsstaden. I projektet är bolaget Kubicom systemleverantör för Stockholm stad och kommer att samla in och hantera miljödata från byggets aktörer.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Uppgiften är att samla in miljödata från projektets samtliga underleverantörer kopplat till massahantering. Totalt handlar det om åtta olika integrationer från underleverantörer som ska skicka data till Kubicomsystemet som automatiserat sammanställer rapporter och jämför utfallet mot uppställda mål.

Norra Djurgårdsstaden är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser och är ett utpekat hållbarhetsprofilområde för Stockholms stad.

För att spara in transporter till och från området krossas, sorteras och mellanlagras massor som ska återanvändas inom Norra Djurgården. 100 procent av allt berg återvinns och används för att fylla upp nya vägar, byggnader, parker och torg. Genom systemet, som är anpassat för BEAst standard, uppnås full spårbarhet på all data som kommer in från sortering och transporter.

– Det är fantastiskt spännande att piloten nu är i rullning. I projektet kommer vår tekniska plattform avsevärt förenkla insamling av data men också vara med och bidra till viktiga insikter kring miljöpåverkan av transporter, säger Håkan Johansson, Produktchef på Kubicom och teknisk projektledare för integrationsarbetet med Stockholms stad.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer