maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Digital plattform ger bättre kontroll över byggarbetsplatserna

Lambertsson har tagit fram en digital plattform för övervakning, mätning och styrning av driftsmiljön på byggarbetsplatserna som nu lanseras brett.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Lambertsson lanserar en digital plattform som ger bättre kontroll över byggarbetsplatserna. Foto: Lambertsson

– Genom en bättre kontroll över energianvändningen på byggarbetsplatsen slipper man onödiga kostnader samtidigt som klimatavtrycket minskar, säger Jesper Mårtensson, vice VD på Lambertsson.

I takt med ett ökat miljömedvetande och ny lagstiftning har behovet av smidiga och automatiserade analysverktyg ökat. För en bransch där klimatpåverkan är lika stor som utsläppen från alla personbilar i Sverige finns ett faktiskt behov av nya tillvägagångssätt.

– De testprojekt vi genomfört har fått väldigt bra respons. Kunderna har fått data levererad i realtid i Lambertsson Online och kunnat anpassa produktionen vilket har resulterat i såväl lägre energianvändning som färre driftsstörningar.

Det är inte bara energi som går att mäta – möjligheterna är nästan oändliga.

– Vi kan egentligen mäta allt som det finns en givare till. Det minskar risken för driftstörningar och avbrott i produktionen. En utmaning för byggbranschen är till exempel svårigheten att mäta mängden kvartsdamm i luften. Dammet har stor påverkan på hälsan och med Lambertsson Control går det att mäta och åtgärda nivåerna av de här finpartiklarna, säger Jesper Mårtensson.

 

 

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer