maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Dödsolycka med dumper i Kiruna

En kvinna i 20-årsåldern som strax efter midnatt 13 november blev påkörd av en dumper inne på LKAB:s industriområde i Kiruna, har avlidit.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Larmet inkom till vakten 00.15. Personen, en kvinna i 20-årsåldern, är anställd hos en underentreprenör och var på väg på rast när olyckan inträffade. Foto: LKAB/Pressbild

– Det är en fruktansvärd olycka och det värsta som kan hända oss i verksamheten, att en person mister livet. Våra tankar går till kvinnans anhöriga och kollegor och vårt fokus nu är att hjälpa BDX och underentreprenören att ta hand om sina medarbetare, säger Magnus Backe, områdeschef på LKAB i Kiruna.

Larmet inkom till vakten 00.15. Personen, en kvinna i 20-årsåldern, är anställd hos en underentreprenör och var på väg på rast när olyckan inträffade. Ambulans tillkallades och tog den skadade till sjukhus. Skadeläget är allvarligt.

Övriga inblandade har fått krishjälp och samtalsstöd. Polisen utreder händelsen. Ett olycksfallsärende kommer att registreras av LKAB som bistår polisen vid utredningen som kommer göra en undersökning av bland annat dumpern.

Anhöriga är underrättade.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer