maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Dömd för uppgrävd fiberkabel

Maskinentreprenören Lennart Dybeck i Askersund fick inte betalt för fibergrävning. Som en sista drastisk åtgärd för att uppmärksamma problemet som drabbat fler än honom, grävde han upp ett par hundra meter av kabeln han tidigare grävt ner. Nu har han dömts av Örebro tingsrätt för skadegörelse.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article När Lennart Dybeck inte fick betalt för fiberarbete åkte han tillbaka och grävde upp kabeln. Nu döms han för skadegörelse. Foto: Shutterstock

Lennart Dybeck i Askersund har inte fått betalt för fiberjobb han gjort. Totalt handlar det om 1,4 miljoner kronor som företaget utfört arbete för men inte fått betalt för. För att göra Telia uppmärksamma på problemet och förhoppningsvis rädda kollegor i branschen från att råka lika illa ut valde han att gräva upp en del av den kabel som företaget tidigare grävt ner - men inte fått betalt för. Totalt ett par hundra meter grävdes upp.

– Vi har försökt med alla medel att få betalt och har haft hjälpt av en jurist, men även han har gått bet, säger Lennart Dybeck till SVT Örebro.

Nu har saken avgjorts i tingsrätten - som konstaterat att handlingen med den uppgrävda kabeln är att klassa som skadegörelse och har därför dömt Lennart Dybeck till samhällstjänst i 140 timmar.

– Jag är väldigt besviken på resultatet men accepterar det svenska rättssystemet, säger Lennart Dybeck till SVT. Eventuellt kommer han att överklaga domen.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer