maskinentreprenoren logo

Teknik

Doosans framtidslösningar blir verklighet

Doosan har under ett antal år valt att tydligt gå sin egen väg när det gäller framtides maskinlösningar. Och Sydkoreansk kreatvitet och teknik kan komma att leda industrin framåt snabbare än väntat. Nu är tekniken ute hos vissa kunder.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Med Doosans XiteCloud ska kunden kunna sköta ett större antal uppgifter, som att analysera terrängen, investera i maskiner, hantera maskniner, med mera. Flera byggarbetsplatser kan kopplas upp och ledas med och från denna lösning (mjukvara). Foto: Doosan

När Doosan på måndag öppnar sina utställningsytor på Bauma i München är det med fokus på innovation och ger rejäl plats på sitt utställningsområde för att visa hur bolaget tänker sig framtidens byggarbetsplatser.

Det var 2019 Doosan visade upp sitt Concept-X och nu till Bauma är det dags att visa att det går att göra affärer med tekniken och att man är redo att leverera. Det man talar om nu är XiteCloud, som beskrivs som ett automatiskt digitalt system på en plattform. Ett ledningsredskap, helt enkelt. XiteCloud handlar om att styra, kontrollera och hantera arbetsplatser och maskiner effektivt med digitala och automatiserade lösningar. Nu talar vi alltså inte om maskiner. Det är mer ett ledningssystem som påminner om en Schweizisk armékniv. Affärsidén bygger i princip på att köpa ett system istället för flera av en rad olika leverantörer.

Med Doosans XiteCloud ska kunden kunna sköta ett större antal uppgifter, som att analysera terrängen, investera i maskiner, hantera maskniner, med mera. Flera byggarbetsplatser kan kopplas upp och ledas med och från denna lösning (mjukvara).

Hur det här kan fungera, vad det ska kosta, och vilka som har störst nytta av det, kommer man nu att försöka visa intresserade på Bauma. Systement är redan ute hos vissa kunder, meddelar Doosan.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer