maskinentreprenoren logo

Ledare

Dubbla budskap inför 2023

placeholder
Micael Appelgren, Chefredaktör

Lästid:  0 min

article

Det finns ingen ekonom i Sverige som inte kallt räknar med att Sverige går in i en jobbig lågkonjunktur nästa år. Observera ordet jobbig i föregående mening. Regeringen kan nämligen inte – som brukligt – använda statskassan till att stimulera ekonomin genom att till exempel gasa på offentliga bygg-projekt. Den här gången har höga räntor och inflationen kommit in som en svart joker i sammanhanget. Det är svångrem som gäller nästa år.

Men. Och detta är ett men som vi i branschen måste tänka på under året som kommer. För maskinentreprenörer handlar det antagligen främst om att övervintra och tänka framåt. Planera.

Det kan lossna redan 2024. Arkitekter, konsulter och ingenjörer som projekterar framtida jobb, målar inte upp en nattsvart framtid. I dessa branscher tror man på en relativt snabb återhämtning. Skälet är att man här ser att samhällets behov av att investera inom energi, bostäder, infrastruktur och industriell utveckling är verkligt. 
Beställningar kommer in.

Så var redo när det vänder, och behöver du ny maskin då? Beställ i god tid. Leveranstiderna är fortsatt långa.

Text:

Plus & Minus

Dags att julpynta kontor och maskiner.

Dieselpriset fortsätter att bråka med oss.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer