maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Eleda gör nya förvärv med Västkustens Brygg & Transport

Eleda Infra Services Group har på kort tid blivit en jätte med cirka 10 miljarder kronor i omsättning. Strax före jul förvärvades Västkustens Brygg & Transport AB (VBOT).

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article VBOT är baserat på Tjörn utanför Göteborg och specialister inom entreprenader i marinmiljö med kunder inom offentlig sektor samt privata beställare. Bolaget har 17 medarbetare och omsätter cirka 40 miljoner kronor. Foto: VBOT

Det nya förvärvet av VBOT ska rapportera till Eledas Gatu och Väg Väst AB. De tidigare ägarna av VBOT kommer att fortsätta i sina respektive operativa roller och blir delägare i Eleda.

VBOT är baserat på Tjörn utanför Göteborg och specialister inom entreprenader i marinmiljö med kunder inom offentlig sektor samt privata beställare. Bolaget har 17 medarbetare och omsätter cirka 40 miljoner kronor.

- Det kommer bli en spännande utmaning samtidigt som en rolig resa att fortsatt utveckla VBOT inom Eleda koncernen. Vi ser tydliga fördelar i samarbetet med Gatu och väg Väst, som kommer ge synergieffekter både på kort samt lång sikt. Hela processen med att sälja företaget har suttit långt inne men känns helt rätt nu när det är klart. VBOT kommer få rätt verktyg att utvecklas. Personligen ser jag fram emot att skapa VBOT 2.0 inom Eleda koncernen, säger Christian Mattsson, VD på VBOT.

Text:

Eleda Group

Eleda bildades 2017 och har huvudkontor i Stockholm. Vid sidan av organisk tillväxt har bygget av Eleda varit en förvärvsresa och bolagen tillsammans omsätter runt 10 miljarder med sina 2 400 medarbetare i koncernen. Majoritetsägare är riskkapitalbolaget Altor.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer