maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Ny storaffär: Eleda köper Älmby Entreprenad

Snabbväxande Eleda bygger ytterligare muskler till koncernen genom förvärv av Älmby Entreprenad AB. Med förvärvet kommer koncernen nu upp i en omsättning över tio miljarder.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Eleda växer ytterligare genom förvärv av Älmby Entreprenad. Foto: Sofia Ernerot

Eleda är en expansiv koncern med fokus på små till medelstora projekt inom anläggnings- och entreprenadbranschen samt inom eldistribution och förnybar energi, med ett brett utbud av infrastrukturtjänster för offentliga och privata kunder. Koncernen äger ett antal stora bolag i branschen som Akeab, och Mark & Energibyggarna. Senaste tillskottet Älmby Entreprenad är baserat i Älmhult och har 115 medarbetare och ungefär en halv miljard i omsättning per år.

– Älmby är en stark aktör på marknaden med god lokal kännedom. Med ledningens långa erfarenhet och Älmbys mycket kompetenta medarbetare ser vi detta som ett viktigt tillskott i Akeab och Eleda. Förvärvet av Älmby kompletterar Akeab geografiskt med sin starka position i Småland med omnejd, säger Peter Condrup vd på Akeab, där Älmby Entreprenad kommer att ingå.

Älmby levererar tjänster till både kommuner, offentliga och privata kunder och innehar ett antal ramavtal som innefattar anläggningstjänster. Företaget erbjuder unika lösningar inom markentreprenader men utför också rivnings- och håltagningsarbeten.

– Vi har under de senaste åren expanderat vår verksamhet kraftigt och det känns som ett naturligt steg att fortsätta den resan tillsammans med en stark aktör som Akeab och Eleda. Jag är övertygad om att våra verksamheter har många synergieffekter och till viss del också kommer ge en ytterligare bredd till Akeabs och Eledas befintliga verksamhet, säger vd Johnny Svensson för Älmby Entreprenad. I samband med affären kommer han att fokusera på en mer produktionsnära roll och en ny vd kommer, Karl Lagerbjelke, kommer tillträda i oktober.

Affären är beroende av godkännanden från relevanta myndigheter.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer