maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Eleda tar över efter Vestum

I december köpte Arctic Infras tidigare ägare tillbaka bolaget från Vestum. Nu står det klart att Eleda går in som ny delägare.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Arctic Infra, som sedan 2021 ägts av Vestum, återgår till tidigare ägare som nu tar in Eleda som ny delägare. Foto: Arctic Infra

– Med en ny ägarmix, som är förankrad i organisationen, kombinerat med Eledas styrka, nätverk och kompetens, kommer Arctic Infra få chansen att nå sin fulla potential. Den entreprenöriella andan som präglar både Arctic Infra och Eleda borgar för fortsatt gemensam framgång, säger Mikael Johansson, vd på Arctic Infra.

Arctic Infra grundades 2019 i Luleå. Två år senare blev börsnoterade Vestum ägare. Den 11 december 2023 ingick tidigare ägare Mikael Johansson och Daniel Isaksson avtal om att återförvärva samtliga aktier i Arctic Infra och dotterbolag från Vestum. Som ett led i den fortsatta tillväxtresan väljer de att ta in nya delägare. Nya ägare till Arctic Infra blir tillsammans med tidigare ägare den svenska infrastrukturkoncernen Eleda samt företagets operativa chef Mikael Norman och HR-chef Susann Henriksson.

– Arctics solida förankring i regionen ger Eleda och JVAB en stark position på en attraktiv marknad i norra Norrland. Eleda är sedan tidigare verksamma i Norrland och nu tar vi nästa steg för att skapa synergier i en region med stark tillväxt. Arctic är ett typiskt Eleda-bolag som leds av entreprenörer med fokus på att leverera bra projekt i samverkan med kunderna. De har relationerna och kompetensen för att ta nästa steg och hamnar nu i en omgivning som förstår verksamheten och kan bidra till deras fortsatta utveckling, säger Fredric Kastevik, koncernchef för JVAB-gruppen, som med ägandet i Arctic Infra vill befästa Eledas position i norra Sverige.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer