maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Elektriska anläggningsmaskiner i regeringens klimatplan

Regeringen har presenterat sin klimathandlingsplan som ska nå netto-noll utsläpp 2045. Bland annat innefattar det arbete med att återvinna schaktmassor bättre och utveckla laddningsinfrastruktur för anläggningsmaskiner.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Martin Kinnunen, klimattalesperson för Sverigedemokraterna Foto: Riksdagen

Under pressträffen när regeringen lade fram sin klimathandlingsplan var det nästan helt fokus på el. Utan mer producerad el och utan mer infrastruktur för att få fram el, så kommer klimathandlingsplanen inte att bli verklighet.

Sverigedemokraterna som behövs för att regeringen ska få igenom sin politik fick redogöra för en del av klimathandlingsplanens viktiga delar. Martin Kinnunen som är SD:s klimattalesperson valde att bland annat nämna att regeringen måste arbeta med frågor som gör det lättare att återvinna schaktmassor för att komma ifrån onödiga transporter, samt att arbeta med att få fram laddningsinfrastruktur även för anläggningsmaskiner.

Några rent konkreta förslag eller tidsplaner gavs inte under presskonferensen.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer