maskinentreprenoren logo

Teknik

Elfest på Volvo CE i Eskilstuna

138 elbilar ska gå att ladda samtidigt vid Volvo Construction Equipments (Volvo CE) anläggning i Eskilstuna. Jobbet, som sker tillsammans med Vattenfall Incharge, är helelektrisk då det utförs med hjälp av Volvo CEs helelektriska anläggningsmaskiner.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article El för hela slanten när Volvo CE gör i ordning för elbilar på sitt område i Eskilstuna Foto: Volvo CE

– Vi ser allt fler av våra 2 000 medarbetare på siten i Eskilstuna som går över till elektriska fordon, och vi behöver möjliggöra för dem, kunder och övriga besökare, att ladda sin bil, säger Anne Bast, Kommunikationsansvarig på Volvo Construction Equipment i Eskilstuna, som gärna såklart lyfter fram Volvos elektriska maskiner.

– Framtiden inom anläggningsindustrin är elektrisk och våra mål på Volvo CE är bland annat att halvera koldioxidutsläppet från vår egen verksamhet samt kraftigt öka vår försäljning av elektriska maskiner till 2030. Ambitionen är att bli helt klimatneutrala i värdekedjan senast 2040. Att bygga laddinfrastruktur med elektriska maskiner tillsammans med Vattenfall Incharge är ett steg på vägen mot nettonollutsläpp i värdekedjan. Hela klimatutmaningen kräver samarbete och vi hoppas att vi genom detta initiativ också kommer att kunna inspirera andra till att ta en större del i den förändringsresan, säger Anne Bast.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer