maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Ny helt elektrisk entreprenad igång i Stockholm

En ny laddgata byggs just nu av eldrivna maskiner på Frödingsvägen i Stockholm. Tanken är att det ska vara ett visningsprojekt som ska locka politiker och få konceptet att växa.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article I samarbete med Stockholms stad, Omexom, Qwello, Volvo Construction Equipment, Volvo Lastvagnar, Swecon och Husqvarna Construction genomförs denna elektrifierade entreprenad. Laddgatan, som kommer bestå av sex laddplatser. Foto: Swecon

- Det känns toppen att vi är igång, säger Fredrik Gustafsson, Head of Smart Charging Infrastructure på Ellevio. Att öka antalet laddplatser är en viktig del i energiomställningen, och att dessutom bygga dem med elektrifierade maskiner är ett stort steg framåt hållbarhetsmässigt. Det här kommer vi se mycket av framöver. Det här är framtiden.

I samarbete med Stockholms stad, Omexom, Qwello, Volvo Construction Equipment, Volvo Lastvagnar, Swecon och Husqvarna Construction genomförs denna elektrifierade entreprenad. Laddgatan, som kommer bestå av sex laddplatser, byggs helt utan lokala partikel- och koldioxidutsläpp och med mindre buller, konstaterar parterna. Såväl grävmaskinen som andra arbetsfordon drivs av el.

Den 6 december ska Stockholms stads trafikborgarråd Lars Strömgren (MP) att vara på plats på Frödingsvägen för att lära sig mer om de olika delarna i projektet och om den elektrifierade utrustning, maskiner och fordon som används. Det är såhär maskinleverantörer och entreprenörer nu kommer att samarbeta för att ta marknadsandelar med den nya tekniken.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer