maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Engcon höjer tempot i Japan

Engcon har tecknat två samarbetsavtal i Japan. Målet är att ytterligare introducera sina produkter för den japanska marknaden och samtidigt bredda sina försäljningskanaler.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Engcon skriver under avtal med japanska branschaktörer för att sätta fart på försäljningen i landet. Foto: Engcon/Pressbild

Avtalet som tecknats med Yamazaki Machinery, en återförsäljare och distributör för Volvo syftar till att introducera tiltrotatorn bredare i Japan med hjälp av större nätverk och ökad produktkunskap.

Det andra samarbetsavtalet som undertecknats är med G.Tres, som anses vara starka på sociala medier i branschen. Att tiltrotatorn bör vinna mark i Japan är troligt. Här är det om möjligt ännu större problem med rekrytering till bygg- och anläggningsmarknaden. All teknik som leder till att det går att bygga med mindre personalstyrka är välkommet.

– Tillsammans med G.Tres som aktiv influenser i Japan får vi möjligheter att skapa ett större intresse och en medvetenhet kring Engcon och tiltrotatorn via sociala medier, säger Krister Blomgren, VD på Engcon Group. Vi får dessutom direktkontakt med våra slutkunder och kan på ett enkelt sätt visa hur de sparar bränsle och jobba mera effektivt med hjälp av en tiltrotator.

Japan är en grävmaskinsmarknad med runt 60 000 nya maskiner varje år, men kunskapen om tiltrotatorn och dess fördelar är låg, vilket är något som Engcon nu ska förändra. Engcon har dock haft verksamhet i Japan sedan 2018 genom samarbetsavtal med Kobelco.

– Det här är två strategiskt viktiga avtal för oss, Engcon har stora ambitioner för Japan, andelen tiltrotatorer i landet är låg och vi ser en enorm potential för våra produkter i landet, säger Krister Blomgren. Med två nya och viktiga samarbetspartners stärker vi Engcons ställning i landet. Deras kunskap om den japanska marknaden är ovärderlig för oss. Tillsammans kommer vi att förändra den grävande världen.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer