maskinentreprenoren logo

Branschnytt

BDX tar hem nytt stort gruvkontrakt

BDX har tagit hem ett nytt stort gruvkontrakt. Uppdraget innefattar transport- och maskintjänster hos LKAB i Kiruna ovan jord.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Enligt Catrin Ingvarsson, vd på BDX, är det nya uppdraget för LKAB en viktig kvalitetsstämpel. Foto: Patrik Öhman/BDX

– För oss i BDX är det en kvalitetsstämpel att LKAB väljer oss för ytterligare ett stort uppdrag. Genom att vi i många år har satsat på verksamheten i Malmfälten har vi kunskap och erfarenhet för uppdrag i den här kalibern, säger Catrin Ingvarsson, vd BDX Företagen AB.

Entreprenaden omfattar transportarbeten inklusive upplagshantering och vägunderhåll inom LKAB:s industriområde i Kiruna. Bland annat ska BDX transportera tillsatsmedel till pelletsproduktionen, ut- och inlastning av rågods och pellets, gråberg från sovringsverket till deponi samt specialprodukter. I uppdraget ingår även servicemaskiner som utför arbeten kring verk, förråd och bangård.

– Jag tycker att det är både roligt, spännande och utmanande att LKAB ställer höga krav på oss som leverantörer inom klimat- och miljöområdet. Det gör att vi som leverantör måste var mer på tårna och inte bara följa med i utvecklingen, här får vi möjligheten att vara med och leda utvecklingen av nya fordon och processer, säger Stefan Sundqvist, divisionschef BDX Nord.

I uppdraget ingår även ett aktivt klimat- och miljöarbete, där bland annat koldioxidutsläppen i verksamheten ska minska.

Uppdraget startade 1 januari 2023 och löper över fyra år med möjlighet till två optionsår och innebär närmare 150 arbetstillfällen, varav cirka 50 är nyanställningar.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer