maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Entrerpenör kammar hem nytt vindparksjobb

Projekt Älgkullen omfattar 15 vindkraftverk med en totalhöjd på 200 meter. Kanonaden ska göra jobbet som totalentreprenad.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Kanonaden och SR Energy har nyligen samarbetat i uppförandet av Vindpark Riskebo, även den i Dalarna, och Vindpark Åby-Alebo i Småland. Foto: Jann Lipka/pressbild

Kanonadens uppdrag omfattar projektering och byggnation av vägar, kranytor, fundament och vindparkens interna el- och kommunikationsnät. Arbetena påbörjas under första kvartalet 2023 och vindparken väntas tas i drift under 2024.

- Vi är väldigt glada över att få förnyat förtroende från SR Energy, som vi sedan tidigare har ett mycket gott samarbete med, säger Peter Ek, vd för Kanonaden Entreprenad Mälardalen.

Kanonaden och SR Energy har nyligen samarbetat i uppförandet av Vindpark Riskebo, även den i Dalarna, och Vindpark Åby-Alebo i Småland.

– Vi ser fram emot att påbörja bygget av Vindpark Älgkullen, som kommer att bli ett välbehövligt bidrag av förnybar energi i södra Sverige. Samarbetet med Kanonaden garanterar höga ambitioner kring hållbarhet i byggskedet. Vi har byggt flera vindparker tillsammans med Kanonaden, som alltid levererar med hög precision, säger Peter Zachrisson, vd SR Energy, tidigare Stena Renewable.

I linje med strategin att satsa på energi- och kraftområdet, har Kanonaden under senare år uppfört närmare 500 turbinfundament i Syd- och Mellansverige, något som givit ett stort kunnande och möjlighet att identifiera och förebygga risker i uppdragen.

Kanonaden Entreprenad utför mark- och anläggningsarbeten med spetskompetens inom energi- och logistikprojekt. Företagsgruppen har tolv kontor i Stockholm, Mälardalen och Mellansverige med 370 medarbetare och en omsättning på 2,2 miljarder SEK (2021). Kanonaden är en del av AF Gruppen Sverige.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer