maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Epiroc tar hjälp av Manpower för att hitta tekniker

Epiroc och Manpower har inlett ett samarbete som går ut på att Manpower hittar och anställer personer medan Epiroc utbildar dem på en ny heltidsutbildning till servicetekniker. Efter utbildningen kan personerna söka tjänster inom Epiroc.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Epiroc har tagit fram en ny traineeutbildning för servicetekniker och deltagare ska rekryteras av Manpower. Foto: Epiroc

Likt många aktörer i branschen har Epiroc svårt att hitta rätt kompetens. I ett nytt samarbete ska Manpower hitta och anställa kandidater med rätt kompetenser som sedan utbildas av Epiroc.

– Bristen på rätt kompetens gör att vi behöver vi vara innovativa och hjälpa våra kunder med nya metoder. Tack vare vårt stora nätverk och expertis rekryterar vi även svårhittade kompetenser för den gröna omställningen runt om i landet, säger Patric Palm, Managing Director på Manpower Enterprise.

Manpower anställer personer som får lön under utbildningen. Heltidsutbildningen baseras i Örebro och deltagarna kommer även att genomföra två långa praktikperioder. Efter avslutad utbildning kan deltagarna söka tjänster hos Epiroc Sweden AB.

– Detta är en unik möjlighet att växa både inom ett yrke och som individ, och det ger en stark start för en lovande framtid som servicetekniker, säger Elin Rydberg, Academy Leader på Epiroc Sweden AB.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer